Cum sparg parola la Windows 8.1

De curand am avut o problema cu un calculator. Nu era pe Windows 8, ci pe Windows 7 si am uitat parola de la calculator. Pasul urmator a fost spargerea parolei la Windows. Mai exact am resetat-o cu un program, Hiren Boot. Mai multe despre asta am scris aici.

Pornind de la acel articol, mi-a venit ideea sa caut si o solutie pentru Windows 8.1. Se stie faptul ca noul sistem de operare de la Windows este un pic diferit fata de precedentele.

cum resetez parola la windows 8

Cum aflu parola la Windows 8?

Parola nu se poate afla, e foarte bine securizata, insa nu ne impiedica nimic sa folosim programe prin care resetam parola la windows.

Un astfel de program este si Lazesoft Recover My Password. Pe langa optiunea de a sparge parola la calculator, mai are si proprietati de clonare a datelor, dar si de recuperare a fisierelor.

Pentru a putea reseta parola trebuie sa facem un CD/ DVD sau stick bootabil cu aplicatia care ne va ajuta sa restauram parola sistemului de operare.

Pentru inceput vom descarca aplicatia de pe site-ul oficial.

Imediat dupa instalare, la prima pornire, ne va aparea o fereastra prin care va trebui sa alegem ce avem de facut. In cazul de fata vom alege Password Recovery.

Apoi vom trece la crearea propriu-zisa a CD-ului sau a stick-ului USB.(dupa preferinta)

Reset-Windows-Password-Step2_thumb

In pasul urmator va trebui sa selectam CD/ DVD sau USB-ul si sa apasam Commit. Atentie mare daca faceti cu stick-ul pentru ca va trebui sa faceti modificari in BIOS pentru a boota stick-ul.Reset-Windows-Password-Step3_thumbReset-Windows-Password-Step33_thumbReset-Windows-Password-Step34_thumb

In functie de cat de rapida este unitatea optica sau stick-ul, va trebui sa asteptati realizarea acestuia. Dupa ce se va termina, va aparea urmatoarea fereastra.

Reset-Windows-Password-Step35_thumb

Vom apasa pe Finish, apoi va trebui sa dam restart si nu uitam sa modificam in BIOS pentru ca totul sa fie in regula, iar stick-ul sa booteze. Daca totul a fost setat cum trebuie o sa va apara un meniu de boot prin care aveti de ales intre doua optiuni. Noi vom alege Lazesoft Live CD [EMS Enabled] si dam Enter.

Reset-Windows-Password-Step6_thumb

Imediat dupa, va aparea urmatoarea fereastra in care avem de apasat pe Reset Windows Password. Asa cum v-am zis mai sus, nu putem sa spargem parola la Windows, ci doar sa o resetam.
Reset-Windows-Password-Step7_thumb

Vom da Next si vom primi o notificare ca ne folosim de editia gratuita a programului.

Reset-Windows-Password-Step8_thumb

 

In pasul urmator vom alege sistemul de operare pe care il avem. Noi avem Windows 8, asadar vom alege sistemul de operare realizat de cei de la Microsoft.

Reset-Windows-Password-Step9_thumb

Pasul urmator ne arata toti utilizatorii din calculator. Aici vom alege utilizatorul caruia dorim sa ii resetam parola.

Reset-Windows-Password-Step10_thumb

Dupa ce am dat Next, vom da click pe Reset/Unlock.

Reset-Windows-Password-Step11_thumb

Imediat dupa ce vom face aceasta procedura, vom primi mesajul de mai jos.

Reset-Windows-Password-Step12_thumbTot ce trebuie sa faceti dupa aceea este sa restartati calculatorul si sa puneti o parola noua si…sa incercati sa nu o mai uitati.

Dacă metoda de mai sus nu a funcționat, va trebui să folosim varianta a doua, adică să facem un stick sau un DVD cu Hiren Boot. Însă, cu această metodă veți reseta parola, nu o veți afla pe cea veche.

Votează articolul: 5.0 (1 voturi)
Sending
18 Responses to “Cum sparg parola la Windows 8.1”
 1. Sorin says:
 2. Pako says:
  • Yamasha says:
   • Pako says:
    • Yamasha says:
 3. Enache says:
 4. Marian Iftimie says:
  • Yamasha says:
 5. Euuu says:
 6. MaaB says:
 7. Ionut says:
 8. paul says:
  • Yamasha says:
 9. Vali` says:
 10. andrei says:
 11. azkan says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *